Navigacja Comand DVD w 204.

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

timo.1986
Posty: 1
Rejestracja: 17 lut 2010, o 20:06

Navigacja Comand DVD w 204.

Post autor: timo.1986 » 17 lut 2010, o 20:17

Witam.posiadam naigacje Comand DVD i mam problem z odczytaniem plików mp3 lub innych z karty sd. Dokupiłem adapter do wejscia w navigacje włożyłem karte SD. i zgrałem pare mp3, ale niestety wyświetla się komunikat że nie czyta takiego formatu plików. Servis Mercedesa powiedział że czyta pliki mp3 i MVA i wiele innych wiec nie wiem w czym problem. Jak ktoś już przerobil odczyt danych z karty to bede wdzieczny za pomoc.
zabogus
Posty: 3
Rejestracja: 15 sie 2010, o 11:08

Post autor: zabogus » 15 sie 2010, o 11:19

Jeżeli jeszcze nie poradziłeś sobie to: zmień na inną kartę Flash - po chłopsku mówiąc starego typu (bez SDHC)
Awatar użytkownika
noc
Ekspert
Posty: 1669
Rejestracja: 17 wrz 2009, o 17:27
Lokalizacja: Warszawa Drugi sort, kanalia co szanuje konstytucję.

Post autor: noc » 15 sie 2010, o 18:59

To problem we wszystkich lub prawie wszystkich modelach MB.
Śniłem o królewnach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Niemal pół wieku pracy przy MB
13 certyfikatów MB Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus (22) 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/ i tam gdzie MB.
Awatar użytkownika
Kulin
Posty: 112
Rejestracja: 15 lut 2012, o 21:20
Lokalizacja: Żywiec

Post autor: Kulin » 15 kwie 2012, o 10:40

tak zapytam, czy każda karta PCMCIA zadziała ?
chcę kupić taką kartę aby było wyjście na karty SD, bądź usb, tylko nie wiem czy musi byc jakiś odpowiedni typ, czy każda będzie ok.

Dzięki za info.
Andrzej66
Posty: 12
Rejestracja: 10 mar 2013, o 13:30

Post autor: Andrzej66 » 1 kwie 2013, o 12:31

Mam podobne pytanie w jakim formacie nagrywać płyty dvd żeby dały się uruchomić na comandzie,czy np:z pendraiva będzie można odtważać teledyski? temat 2 to jak wchodzę na stronę www.mercedes-benz.com/connect. są wymienione telefony które pasują do auta ale nie są zaznaczone wiadomości sms to znaczy że przy podłączeniu przez bluetooth nie można ich odczytywać w comandzie?
anathorn
Posty: 6
Rejestracja: 28 lut 2013, o 21:02

Post autor: anathorn » 1 kwie 2013, o 15:09

Andrzej66 pisze:Mam podobne pytanie w jakim formacie nagrywać płyty dvd żeby dały się uruchomić na comandzie,czy np:z pendraiva będzie można odtważać teledyski? temat 2 to jak wchodzę na stronę www.mercedes-benz.com/connect. są wymienione telefony które pasują do auta ale nie są zaznaczone wiadomości sms to znaczy że przy podłączeniu przez bluetooth nie można ich odczytywać w comandzie?
Witam, co do odczytu filmów, nagrywam w formacie video dvd programem Ashanpoo Burning Studio po kilka filmów na płytce, co do usb, to nie wiem, w mojej wersji nie ma tego wyjścia ale podejrzewam, że filmów z tego nośnika raczej nie odczyta.pozdr
miluch
Moderator
Posty: 287
Rejestracja: 25 sty 2011, o 21:37
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: miluch » 1 kwie 2013, o 19:43

To jeszcze napiszę że comand nie obsługuje Bluetooth 4.0 czyli iphone 5 już sie nie połączy. Mogliby jakis update razem z mapą dostarczyć
:evil:
C 180 Kompressor T ----> był
E 250 CGI coupe ----> był
C 220d Estate W205 ----> jest
Awatar użytkownika
Toki
Posty: 35
Rejestracja: 14 lip 2012, o 15:25

Post autor: Toki » 3 kwie 2013, o 14:11

W mojej W204 2007 Comand bez problemu współpracuje z moim iPhone 5
Mercedes-Benz W204 C220 CDI Elegance
skoru123
Posty: 1
Rejestracja: 9 maja 2013, o 11:30

Post autor: skoru123 » 9 maja 2013, o 11:40

witam wszystkich bardzo serdecznie
Zostalem posiadaczem C 200,lecz zaraz niechcacy ulamalem płyte DVD do nawigacji,a tam jak widze nie mozna ustawic adresu bez tej płytki :-( czy ktos może mi podpowiedzieć jak mozna ?z neta ściagnac kopie takiej płytki
Bardzo prosze o podpowiedzi
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
vladi
Posty: 120
Rejestracja: 9 kwie 2013, o 21:05
Lokalizacja: Günzburg

Post autor: vladi » 9 maja 2013, o 15:04

Znajdziesz na pewno w ASO.
c117 180 (01/2015) 122 koni i jeden osioł
w204 200CDI BE T-Modell (09/2010)-EX
w203 220CDI T-Modell (10/2002)-EX

Auto bez Gwiazdy jest jak Kościół bez krzyża.
Awatar użytkownika
Kulin
Posty: 112
Rejestracja: 15 lut 2012, o 21:20
Lokalizacja: Żywiec

Post autor: Kulin » 9 maja 2013, o 15:13

Dziwne, u mnie Navi chodzi bez płytek, dane są na HDD...
Awatar użytkownika
noc
Ekspert
Posty: 1669
Rejestracja: 17 wrz 2009, o 17:27
Lokalizacja: Warszawa Drugi sort, kanalia co szanuje konstytucję.

Post autor: noc » 9 maja 2013, o 17:33

Można płytę wgrać lub mieć włożoną.Zależy to od sprzętu i płyty i roku produkcji damy.
Są tacy co umieją wykonać wszystko.Ja w tym się nie specjalizuję.
W W-wie Orzechowa 21.
Nawiasem pisząc mój dawny warsztat.
Teraz p. Marek Łuczyński 22 8464758
Śniłem o królewnach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Niemal pół wieku pracy przy MB
13 certyfikatów MB Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus (22) 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/ i tam gdzie MB.
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości