Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

Awatar użytkownika
noc
Ekspert
Posty: 1659
Rejestracja: 17 wrz 2009, o 17:27
Lokalizacja: Warszawa Drugi sort, kanalia co szanuje konstytucję.

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: noc » 28 sie 2017, o 10:07

Elar pisze:Wycieraczki SKF? Jezu, to oni się wzięli nawet za wycieraczki samochodowe?! :shock:
F-ma SKF (1907) już przed I Wojną Światową zaopatrywała MB w części.Między innymi gumowe uszczelniacze, dywaniki, wycieraczki, chlapacze itp.
Głównie znana jest z doskonałych łożysk i super elektroniki samochodowej w MB z lat 1960-1990 (przekaźniki migaczy, wycieraczek, szyb grzanych itp.).
Śniłem o królewnach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Niemal pół wieku pracy przy MB
13 certyfikatów MB Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus (22) 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/ i tam gdzie MB.
Awatar użytkownika
Elar
Posty: 395
Rejestracja: 29 lip 2017, o 21:49
Lokalizacja: lubelskie

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Elar » 28 sie 2017, o 10:23

Ja robię w łożyskach dlatego moje zdziwienie. Co do tej doskonałej jakości ich łożysk to bym nie przeszkadzał, znam sprawę od podszewki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
C200 CGI 2010r., Avantgarde + Pakiet AMG, WDD2042481F552785
Focus 2015r. 1.5 TDCi 120 KM
f1sz
Posty: 182
Rejestracja: 23 lut 2015, o 18:09

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: f1sz » 21 gru 2017, o 08:46

Kupiłem wycieraczki Visee Aquatec... po czym okazało się, że nie idzie ich założyć (brak nacięcia w górnej części mocowania skutecznie to uniemożliwia montaż) :D
(Nie)stety dałem znowu szansę Boshowi - zobaczymy ile ten komplet wytrzyma, choć zauważyłem małe zmiany w stosunki do poprzednich Aero Twinów (logo Boscha na końcówkach wycieraczek, nieco zmodyfikowana "obudowa" zaczepu).
MB 204T Avantgarde 2.2cdi 170KM / WDD2042081F214904
eupatorus
VIP
Posty: 167
Rejestracja: 3 sie 2014, o 17:12
Lokalizacja: Kraków

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: eupatorus » 21 gru 2017, o 19:46

korzen pisze:A SKF to nie idzie na pierwszy montarz?
A nie czasem SWF?
W204 C250 CDI
ktos92
Administrator
Posty: 2440
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: ktos92 » 22 gru 2017, o 09:56

Mnie już coś trafiało, do W215 kupiłem 3 komplety i każdy był do dupy, wycieraczka skakała po szybie, lub zostawiały rozmazane ślady. Wycieraczki które zakładałem to Valeo, i 2 x Bosh TwinAreo. W końcu kupiłem w ASO i mam święty spokój od roku czasu. Wycieraczki z ASO wylądowały też u mnie w W204 i też nie mogłem narzekać. Może miałem po prostu pecha? :-(
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
diabeelek
Posty: 1694
Rejestracja: 16 maja 2016, o 18:28
Lokalizacja: Słubice

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: diabeelek » 22 gru 2017, o 14:58

korzen pisze:A jakie masz wycieraczki? Ja zalozylem w wakacje Bosch i super nie sa... Czasami piszcza po szybie. Juz jest ok, ale na poczatku byl koszmar. Nie oddalem, bo akurat wymeinilem przed wakacjami. Po trasie sie uspokoilo, wiec temat olalem. Rachunku juz nie ma, wiec pewnie po zimie zmienie na inne.
Korzen jakie wkońcu Bosch założyłeś? TE 3 397 009 053?
WDD2042081F230429
Obrazek
Awatar użytkownika
korzen
VIP
Posty: 2565
Rejestracja: 28 wrz 2015, o 10:27
Lokalizacja: Bedzin

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: korzen » 23 gru 2017, o 23:01

Town aero do pzedlufta przed małym liftem. Po małym lifcie z lusterkami zmienili ramiona i mocowanie jest bardziej typowe. W każdym razie pióro jest to samo. Po pół roku zmieniam zdanie. Już nie piszczą a działają dobrze. Musiałem trafić na leżaki magazynowe i musiały się ułożyć (pare razy je myłem). Ogólnie z perspektywy czasu są ok. Ale początki były ciężkie i sami sobie odpowiedzcie czy takiej marce przy tej cenie (to tylko wycieraczki) to przystoi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
S204 C200Kompressor Elegance 2008r
WDD2042411F204552
LubMich
Posty: 79
Rejestracja: 12 sty 2018, o 18:28

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: LubMich » 19 sty 2018, o 17:52

Ja już w kilku samochodach regularnie zakładam mot gum-y.. Jak dla mnie bardzo dobre jakościowo.. zazwyczaj wymieniam co roku Ale miałem je kiedyś ze dwa sezony i nadal było ok..
MB W204 C200 CGI Avantgarde 2013r:Mazda MX-5:Mazda 3
Awatar użytkownika
esener303
Posty: 689
Rejestracja: 26 lis 2015, o 19:31
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: esener303 » 20 sty 2018, o 09:44

U mnie juz kolejny sezon Bosch Aero Twin i nic cisza oraz zbieraja jak nowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
S204 C220 CDI AT Avangarde 2009 r. WDD2042021F397787

Obrazek
okruch
Posty: 32
Rejestracja: 3 paź 2017, o 21:32
Lokalizacja: Łódź

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: okruch » 11 lip 2018, o 14:30

Informacyjnie: wycieraczki SWF Visioflex 119 299 to jest dokładnie to samo (toczka w toczkę) co Denso DF-104 (i prawdopodobnie Valeo Silencio XTRM VM391). Made in France.
S204 C180 CGI
WDD2042491F776271
cel3b00rn
Posty: 30
Rejestracja: 7 maja 2016, o 15:35

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: cel3b00rn » 21 wrz 2018, o 20:56

Zastanawiam się nad kupnem wycieraczek do mojego C180 z 2008 roku. Czy polecacie jakieś zamienniki czy może oryginały? Nie chce mi się wymieniać wycieraczek co 2 sezony, na tych ktore mam teraz (oryginalne) jeżdżę już 5ty rok :)

Myślałem nad Bosch ale nie wiem czy te
https://allegro.pl/bosch-wycieraczki-me ... 73531.html
czy może te
https://allegro.pl/mercedes-c-w204-07-1 ... 36386.html

Auto z 2008 i niby w obu aukcjach piszą że będzie pasować, a mają inne oznaczenia
Mercedes-Benz W204 C180 Kompressor Avantgarde 156KM 2008 r.
Awatar użytkownika
esener303
Posty: 689
Rejestracja: 26 lis 2015, o 19:31
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: esener303 » 22 wrz 2018, o 08:56

esener303 pisze:U mnie juz kolejny sezon Bosch Aero Twin i nic cisza oraz zbieraja jak nowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolejny sezon a wycieraczki jak nowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
S204 C220 CDI AT Avangarde 2009 r. WDD2042021F397787

Obrazek
krugg
Posty: 62
Rejestracja: 11 lis 2017, o 06:06

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: krugg » 22 wrz 2018, o 13:35

Ja kupiłem Valeo w promerc. 99 zł.
W204 C180 156KM CGI 2011r.
VIN: WDD2040491A541650
cel3b00rn
Posty: 30
Rejestracja: 7 maja 2016, o 15:35

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: cel3b00rn » 22 wrz 2018, o 13:54

esener303 pisze:
22 wrz 2018, o 08:56
esener303 pisze:U mnie juz kolejny sezon Bosch Aero Twin i nic cisza oraz zbieraja jak nowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolejny sezon a wycieraczki jak nowe


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Możesz podać dokładnie jakie oznaczenie mają twoje wycieraczki?
Mercedes-Benz W204 C180 Kompressor Avantgarde 156KM 2008 r.
Awatar użytkownika
korzen
VIP
Posty: 2565
Rejestracja: 28 wrz 2015, o 10:27
Lokalizacja: Bedzin

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: korzen » 23 wrz 2018, o 14:01

Ja tez mam kolejny sezon Bosch Aerotwin i sa spoko. Juz nie piszcza i zbieraja ladnie.
S204 C200Kompressor Elegance 2008r
WDD2042411F204552
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość