Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Moderatorzy: perzu126, gigant87, miluch, ktos92, zarys

Viper_PDT
Posty: 1663
Rejestracja: 21 paź 2015, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław CiTy

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Viper_PDT » 13 sty 2017, o 21:50

Korzen - ja tak kiedys z 10 lat temu kumplowi stłukłem szybe w BMW, bo chciałem byc taki dobry i uczynny i zmienic mu wycieraczki, bo nie umial:D No i to byl moment hehe Nauczka na cale zycie!!!

Wycieraczki z ASO za 280zl? BŁAGAM.....3 komplety BOSCH/Valeo macie za te pieniedze, ktore sa na tym samym poziomie.
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie
Awatar użytkownika
Shrek
VIP
Posty: 1357
Rejestracja: 29 wrz 2015, o 08:15
Lokalizacja: Poznań

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Shrek » 13 sty 2017, o 21:57

Ja wole za 280zł oryginały, które są zupełnie inne od tych trzech kpl. o których piszesz, niż zmieniać te trzy kpl. szybciej, jak tej jeden oryginał, ale za to działający bezszelestnie i dwa lata.
W169, W245, W246 i W204 - wszystko minęło ale gwiazda pewnie kiedyś wróci ... :mrgreen:
Viper_PDT
Posty: 1663
Rejestracja: 21 paź 2015, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław CiTy

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Viper_PDT » 13 sty 2017, o 22:03

A miales kiedys BOSCHA czy Valeo? Bo ja mialem i mam po kilka lat i bezszelestnie dzialają. We wszystkich samochodach, a jest ich 9...a myslisz, ze kto robi wycieraczki dla MB? Karl Benz?
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie
diabeelek
Posty: 1656
Rejestracja: 16 maja 2016, o 18:28
Lokalizacja: Słubice

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: diabeelek » 13 sty 2017, o 22:13

Po przeczytanie postów w tym temacie każdy piszę, że org. to org. inne zamienniki cały czas dawały ciała.
WDD2042081F230429
Obrazek
Viper_PDT
Posty: 1663
Rejestracja: 21 paź 2015, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław CiTy

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Viper_PDT » 13 sty 2017, o 22:22

Wiesz...ja mam ta mozliwosc porownania dwoch nowych aut (z przebiegiem kilku tys km) w ktorym sa wycieraczki fabryczne, a w innym np Boscha czy Valeo, bo oryginalne np zostaly zniszczone na zamarznietych szybach. Po roku uzytkowania roznicy nie widac. Choc nie wiem co pozniej sie dzieje, bo auta juz nie ma. Aczkwiek jest to po przebiegu 40 tys km. Czy warto? Moim zdaniem - nie. Ale ilu uzytkownikow to tyle opini:)
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie
Awatar użytkownika
supi
Posty: 435
Rejestracja: 30 gru 2013, o 18:36
Lokalizacja: W-wa

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: supi » 13 sty 2017, o 22:23

Dla MB pióra robi o ile pamiętam SWF. Faktycznie te ori są wytrzymałe.
ktos92
Administrator
Posty: 2392
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: ktos92 » 2 lut 2017, o 09:47

Dla przykładu - W215 wymiana wycieraczek ze zurzytych org na Bosha. Jak to piszczało i skakało :( Drugi komplet na gwarancji, to samo. W sklepie mi powiedzieli, że mam uszkodzone/krzywe ramiona wycieraczek hahaha. Zwrot pieniędzy, kupno Valeo. To samo. Myślałem, że wycieraczki org u mnie będą kosztowały coś około 70EUR ale sie zdziwiłem bo cena jest taka sama jak za wycieraczki Bosh czy też Valeo :) a nawet taniej w ASO. Za oryginalne do W204 zapłaciłem 40EUR, za Bosha w sklepach u mnie wołają ponad 50EUR :O
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
101krystian
Posty: 2
Rejestracja: 9 cze 2015, o 14:12

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: 101krystian » 5 lut 2017, o 11:16

Miałem podobną sytuacje z wycieraczkami bosch urzytkowalem około 6 tygodni zaczęły piszczeć, po 8 tygodniach w "reklamacji" oddali mi pieniądze i kupiłem valeo narazie testuje je ponad dwa miesiące i jest Ok.
Awatar użytkownika
esener303
Posty: 669
Rejestracja: 26 lis 2015, o 19:31
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: esener303 » 15 mar 2017, o 14:13

Shrek pisze:Poczekaj kilka tygodni, kilka solidnych zmian temperatur i zobaczysz jaka będzie przyjemna jazda :)
Też mam te ze znaczkiem, nic nie zmienił, też się cieszyłem, nawet tutaj pisałem, ze żenada, skoro
z aso dziadostwo, a te takie super, to po co przepłacać, aż nagle wróciłem do używanych oryginałów.
poczekałem kilka tygodni a nawet miesięcy i dalej Polecam BOSCH Aero TWIN mam je od grudnia nalatałem juz koło 9000 km tylko faktycznie auto garażowane w parkingu podziemnym na nie pod chmurka to też ma znaczenie pewnie ale do dziś nic "ani słyuchu" i ładnie zbierają więc nadal polecam
dobrze wydane 130 zł 8-)
W169 A150 Classic 2005 r.
W203 C200 CDI Elegance 2004 r.
S204 C220 CDI AT Avangarde 2009 r. WDD2042021F397787
R170 SLK230 Kompressor 1999 r.

Obrazek
Viper_PDT
Posty: 1663
Rejestracja: 21 paź 2015, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław CiTy

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Viper_PDT » 15 mar 2017, o 21:21

Ja wczoraj takie zakupilem-103zł:)
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie
Pasjonat
Posty: 236
Rejestracja: 8 lip 2016, o 21:41

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Pasjonat » 15 mar 2017, o 21:48

Jaka długość wchodzi do naszych dam na przód?
W210 E270 CDI 170hp 2001r.
W124 E250 DIESEL 113hp 1995r.
S204 C200 CDI 136hp 2009r.
Viper_PDT
Posty: 1663
Rejestracja: 21 paź 2015, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław CiTy

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Viper_PDT » 16 mar 2017, o 07:33

2x 60cm
Bóg stworzył Ziemię, Niemcy - Mercedesa...

Mercedes W203 FL 220CDI 2005 - EX
Mercedes W204 FL 250CGI 2011 /////AMG - obecnie
Pasjonat
Posty: 236
Rejestracja: 8 lip 2016, o 21:41

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: Pasjonat » 16 mar 2017, o 08:50

Przeglądałem w sklepie nie dawno opakowanie valeo i nie mogłem znaleźć na żadnym do w204. Teraz już wiem. Dzięki.
W210 E270 CDI 170hp 2001r.
W124 E250 DIESEL 113hp 1995r.
S204 C200 CDI 136hp 2009r.
imperator
Posty: 57
Rejestracja: 8 paź 2013, o 12:40
Lokalizacja: Pruszków

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: imperator » 16 mar 2017, o 09:53

Ostatni kupiłem w ASO oryginały do w 212 i okazało się że to BOSCH ,jest na gumie malutki znaczek bosch .Zapłaciłem w październiku 240 zł .
posiadacz WW203c 220 cdi automat kombi,teraz W212 350 cdi też kombi i W204 250 cdi 4matic kombi WDD 2042821F923007
Awatar użytkownika
esener303
Posty: 669
Rejestracja: 26 lis 2015, o 19:31
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wycieraczki szyby przedniej - opinie

Post autor: esener303 » 16 mar 2017, o 15:57

Viper_PDT pisze:Ja wczoraj takie zakupilem-103zł:)
dobra cena :!: jakupowałem w serwisie BOSCH na ul. Terenowej
W169 A150 Classic 2005 r.
W203 C200 CDI Elegance 2004 r.
S204 C220 CDI AT Avangarde 2009 r. WDD2042021F397787
R170 SLK230 Kompressor 1999 r.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości