ntg4 - update nawigacji

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

KROOKOO
Posty: 6
Rejestracja: 21 maja 2018, o 14:48

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: KROOKOO » 18 gru 2018, o 22:59

antonio426 pisze:
18 gru 2018, o 22:10
KROOKOO pisze:
17 gru 2018, o 22:56
antonio426 pisze:
17 gru 2018, o 18:52


Jakim sposobem wymieniałeś ten dysk..?A gdyby rozszerzyć partycję dysku kosztem innej partycji zostawiając dysk ten sam...Ma gdzieś ktoś jakieś instrukcje wymiany..?
Są w necie instrukcje jak rozkodować dysk. Problemem jest laptop ze złączem PATA, który odpali program, bo mi ciągle wyskakiwało najpierw "wpisz hasło", zanim zbootowało program. Osobiście uważam, że szkoda na to czasu :)
może i szkoda czasu ale kusi..szukam w necie tych instrukcji ale nie mogę nic konkretnego trafić co do PATA..gdyby zastosować jakieś przejście zamiast laptopa z takim wejściem..odpisz co robiłeś krok po kroku będzie to budujące dla forum..a telematyka radia..??
Ja mam telematykę starą, to chyba tylko przez SD da się zrobić, a mój magik nie chce się podjąć :) Podobno COMAND lubi się sypać przy tym.
Nie pamiętam już dokładnie co tam było, ale coś kojarzę, że musiało być podłączone BEZPOŚREDNIO do laptopa.
moulder
Posty: 61
Rejestracja: 14 paź 2017, o 13:58

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: moulder » 6 sty 2019, o 15:26

Pobrałem obraz z torrent V12 NTG4. Comman nie chce czytać pierwszej płyty (dual layer). Nagrywałem już na Verbatim, TDK i dalej nic. Jakieś pomysły? Macie może jakiś inny link do V12?
W204 220 CDI Kombi 2008 OM646 Avantgarde automat.
tomusrkp
Posty: 9
Rejestracja: 20 lis 2018, o 13:38
Lokalizacja: Oława

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: tomusrkp » 8 sty 2019, o 12:55

Ja pobierałem z innego źródła, niestety nie mam w historii. Dużo szukania. Kilka linków do złożenia kompletu.
Mam na dysku komputera. Wieczorem postaram się gdzieś wrzucić. Nagrywałem na DVD DL Verbatima i poszło za pierwszym razem.
Mercedes W204 C200 kompressor 2009/ VIN WDD2042411F311931
jacekMB
Posty: 14
Rejestracja: 13 lis 2018, o 23:23

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: jacekMB » 8 sty 2019, o 23:12

Spróbuj nagrać na jak najmniejszej prędkości nagrywania np. x2
W204 2012 350CDI AMG
tomusrkp
Posty: 9
Rejestracja: 20 lis 2018, o 13:38
Lokalizacja: Oława

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: tomusrkp » 9 sty 2019, o 10:13

Jak obiecałem, linki:
płyta nr 1 (dwa pliki ISO, spakowane do jednego RAR'a ) https://www.easypaste.org/file/2AWlSb1f ... pIna0IpMxU

płyta nr 2 ( jeden plik ISO, nie spakowany ) https://www.easypaste.org/file/qUugrw1i ... c3lyn89w_I

W obu przypadkach zmieńcie prędkość ściągania na najmniejszą ( do 0,5Mb ), by pobierać za darmo.

Nagrywarka LG DL, prędkość standardowa, płyty Verbatim DL
Mercedes W204 C200 kompressor 2009/ VIN WDD2042411F311931
moulder
Posty: 61
Rejestracja: 14 paź 2017, o 13:58

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: moulder » 9 sty 2019, o 13:13

Ok, dzięki. Sprawdzę.
W204 220 CDI Kombi 2008 OM646 Avantgarde automat.
GGabriel
VIP
Posty: 196
Rejestracja: 3 wrz 2017, o 10:00
Lokalizacja: SWD

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: GGabriel » 13 sty 2019, o 13:24

Do ntg4 mam komplet działajacych płyt... PRV

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

GGabriel - Ślask
S204 C320 CDI 4matic
diabeelek
Posty: 1698
Rejestracja: 16 maja 2016, o 18:28
Lokalizacja: Słubice

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: diabeelek » 13 sty 2019, o 21:15

Do jakiej wersji masz płyty do 40Gb czy 30?
WDD2042081F230429
Obrazek
tomusrkp
Posty: 9
Rejestracja: 20 lis 2018, o 13:38
Lokalizacja: Oława

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: tomusrkp » 14 sty 2019, o 08:05

prawdę mówiąc, nie wiem.
Auto mam z roku 2009. Duża navi.
Kod 527 COMAND DVD APS WITH NAVIGATION
Mercedes W204 C200 kompressor 2009/ VIN WDD2042411F311931
Awatar użytkownika
antonio426
Posty: 86
Rejestracja: 14 sie 2018, o 20:39
Lokalizacja: Grudziądz

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: antonio426 » 14 sty 2019, o 19:03

Rozmiar dysku 40 GB od kogoś z forum
Obrazek
[/quote]

Rozmiar mojego dysku 30 GB
HDD1 840032KB/1051696KB
HDD2 1140416KB/5244544KB
HDD3 1050040KB/1050188KB

Teraz pytanie: Na jaką partycję jest wgrywana mapa? Bo rozmiar partycji różni się jedynie w HDD2 reszta jest ta sama. Czy faktycznie nie da rady wgrać nowszej mapy na ten dysk..?
Tomek
GGabriel
VIP
Posty: 196
Rejestracja: 3 wrz 2017, o 10:00
Lokalizacja: SWD

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: GGabriel » 14 sty 2019, o 21:02

diabeelek pisze:Do jakiej wersji masz płyty do 40Gb czy 30?
30. Chyba ostatnia która wchodzi na 30stki.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

GGabriel - Ślask
S204 C320 CDI 4matic
Awatar użytkownika
majkel84
Posty: 140
Rejestracja: 4 cze 2017, o 11:25
Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: majkel84 » 14 sty 2019, o 21:27

Czyli wychodzi że ja mam 30GB, no właśnie też nie do końca rozumie te kolejne HDD. GGabriel to ja bym się do Ciebie uśmiechnął. :lol:
Załączniki
poczta.wp.pl.jpg
w204 320 CDI :mrgreen: AMG
WDD2040221A157833
czechu1991
VIP
Posty: 153
Rejestracja: 16 paź 2015, o 17:41
Lokalizacja: Łódź

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: czechu1991 » 15 sty 2019, o 00:19

Mam dysk 40gb, którą wersje ostatecznie mogę wgrać bo już zgłupiałem? :D Aktualnie mam v13 wgrywane ze 2 lata temu.
w204 220cdi 170ps 2008r WDD2040081A136651
diabeelek
Posty: 1698
Rejestracja: 16 maja 2016, o 18:28
Lokalizacja: Słubice

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: diabeelek » 15 sty 2019, o 07:42

Najnowsza 2018/2019
WDD2042081F230429
Obrazek
Awatar użytkownika
antonio426
Posty: 86
Rejestracja: 14 sie 2018, o 20:39
Lokalizacja: Grudziądz

Re: ntg4 - update nawigacji

Post autor: antonio426 » 15 sty 2019, o 21:29

Czy ktoś miał styczność albo jest gdzieś jakieś konkretne info co dzieje się po aktualizacji map które rzekomo nie są przeznaczone na dysk 30gb..? Podobno command może się zepsuć ale nie rozumiem dlaczego bo ktoś napisał w tym dziale,że oprogramowanie commanda jest niezależne i dysk nie ma tu nic wspólnego. Nie można wrócić do starszych map skoro np: nie zainstalują się poprawnie? A może to tylko taka zagrywka korporacji która wprowadza nas w błąd..nawet na dysku 40gb każda najnowsza mapa jest większa od starej a i tak dalej można to wgrywać i nic się nie dzieje..różnica po miedzy dyskiem 30 gb a 40 gb wyżej opisałem. Niech ktoś mi odpowie a nie spekuluje typu "sprawdź to się przekonasz"
Tomek
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości