Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 16 lip 2017, o 17:50

Powitać Towarzystwo.
Mam taki problem jak w temacie .
Czy ktos wie gdzie szukac problemu???
Bezpieczniki pod maska z przodu i w bagazniku sa ok , nie znalazlem spalonych .
Po odpaleniu furki zaczyna wiatrak pracowac .
Kokpit przepatrzylem z prawej i z lewej i od spodu nie znalazlem zadnych bezpiecznikow.
Dzieki z gory.
Pozdrawiam
Patryk211088
Posty: 839
Rejestracja: 11 wrz 2016, o 09:46
Lokalizacja: Lubin (dolny slask)

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: Patryk211088 » 16 lip 2017, o 18:09

Działa gniazdo zapalniczki? Jeżeli tak to raczej coś z panelem. Ja miałem tak jak mi wpadła jakąś moneta do gniazda zapalniczki to przestał działać panel klimatyzacji ( spalił się bezpiecznik w bagażniku)
W204 model t 2008r 2.2 cdi 170km 5g tronic
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 16 lip 2017, o 18:14

Dzieki za podpowiedz.
Ide zerkne zaraz odpowiem.

Sprawdzilem .
Dziala :(
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 4 sie 2017, o 07:58

Nie moge znalesc bezpiecznikow do klimatyzaji , zaden klawisz czy nawiew nie dziala , po prawej i o lewej kokpitu pustka . W necie znalazlem ze sa 3 fuseboxy jeden obok silnika 2 w bagazniku natkole prawe a 3 to
Mercedes Class C w204 – fuse box – passenger compartment
moj vin nr to WDD2042022F880710
Czy moze ktos ma jakis pomysl .
Załączniki
Mercedes-class-c-w204-fuse-box-passenger-compartment.jpg
Awatar użytkownika
noc
Ekspert
Posty: 1669
Rejestracja: 17 wrz 2009, o 17:27
Lokalizacja: Warszawa Drugi sort, kanalia co szanuje konstytucję.

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: noc » 5 sie 2017, o 22:48

Klimatyzacja W204 wersja 580 ma tylko jeden bezpiecznik panelu klimatyzacji.
Pod maską nr.12 7,5 ampera.
Są jeszcze dwa pośrednio związane z klimatyzacją wentylatora chłodnic i dmuchawy nadmuchu.Nie grają jednak roli dla działania panelu.
Aby sprawdzić dokładnie trzeba zdemontować panel klimatyzacji.Voltomierzem sprawdzić dwa napięcia i dwie masy.
Oczywiście na włożonej kości elektrycznej.
1.Na pinie 14 napięcie stałe 12V z bezpiecznika 12 wchodzi do panelu.
2.Na pinie 13 napięcie po pozycji radiowej 12V, to napięcie wychodzi z panelu.
3.Na pinie 16 masa wejściowa do panelu.
4.Na pinie 15 masa wyjściowa z panelu.
To koniec sprawdzania.Jeżeli wszystkie napięcia są panel uszkodzony.Jeżeli brak napięcia na pinie 13 może być zwarcie na instalacji klimatyzacji.
Śniłem o królewnach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Niemal pół wieku pracy przy MB
13 certyfikatów MB Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus (22) 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/ i tam gdzie MB.
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 11 sie 2017, o 21:27

Dzięki
Sprawdzę jak wrócę po 24
Pozdro
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 27 wrz 2018, o 19:23

Elo elo
Sprawdziłem napięcia na pinach jest tylko napięcie wchodzące
14 -plus 12v
Na pinie 13 brak napięcia 12v wychodzącego
Jest 0.34v
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2018, o 21:35 przez luzak22, łącznie zmieniany 1 raz.
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 27 wrz 2018, o 21:21

Przebrałem
Przemierzyłem
Cp21a
Czy to jest dioda czy fuse ??
Nie ma przejścia ani w jedną ani w druga oporności tez jak dioda nie ma
Czy ktoś wie co to za cześć ????
Noe mogę znalesc dokumentacji
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 27 wrz 2018, o 21:30

Dorzuciłem foteczki
Załączniki
46D8A3E6-02BA-4311-808C-DAB8F3984D4F.jpeg
C3F9FDFB-CC13-4158-BAE0-B3DDED106887.jpeg
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 29 wrz 2018, o 08:32

Jasność widzę jasność
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 29 wrz 2018, o 08:34

luzak22 pisze:
29 wrz 2018, o 08:32
Jasność widzę jasność
Załączniki
3FFD9ECC-C614-4DFA-9682-E69636F7BA0C.jpeg
luzak22
Posty: 24
Rejestracja: 5 lip 2017, o 21:39
Lokalizacja: watford

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: luzak22 » 29 wrz 2018, o 13:35

Dzięki za pomoc wszytkim
Mario1985
Posty: 1
Rejestracja: 13 wrz 2019, o 21:29

Re: Brak zasilania calego unitu do nawiewow klimy

Post autor: Mario1985 » 13 wrz 2019, o 21:34

Witam mam ten Sam problem zasilania na pinie 13 brak 0.34V tak jak u ciebie co w końcu sprawiło ze panel zadziałał bo nie opisałeś tego z góry dziękuje za odp
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości