Utrata mocy /1.8 Komoressor CGI + Prins VSI DI/

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

Luk
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2019, o 17:23

Utrata mocy /1.8 Komoressor CGI + Prins VSI DI/

Post autor: Luk » 14 sty 2019, o 17:46

Dzień dobry.

Przeszukałem forum; ale nie znalazłem odpowiedzi; może pomożecie :) Problem polega na spadku mocy bez wyraźnego powodu (np jadąc autostrada na tenpomafie 140km/h nagle auto traci moc; redukuje bieg (jeżdżę ba automacie) i nie może uciągnąć 120 km/h)... Po resecie silnika wszystko działa przez kolejne 5-20 min i dzieje się to samo. Nie pokazuje się żadna kontrolka ani informacja na kokpicie... Na benzynie problem nie występuje... Jakieś pomysły co to może być? Problem słabego paliwa odpada; bo tankowałem na różnych stacjach; również w Europie.
Awatar użytkownika
korzen
VIP
Posty: 2680
Rejestracja: 28 wrz 2015, o 10:27
Lokalizacja: Bedzin

Re: Utrata mocy /1.8 Komoressor CGI + Prins VSI DI/

Post autor: korzen » 15 sty 2019, o 14:20

Przywitaj sie w odpowiednim dziale. CGI nie bylo w komresorze, tylko w turbo to po pierwsze. Popraw temat posta bo az w oczy kluje.
Tutaj jestes pierwsza osoba z LPG w CGI, wiec pomocy raczej nie znajdziesz. Ewidentnie tryb awaryjny bez kontrolki check engine. Co wykazala diagnoza na SD?
Generalnie to temat lepiej zalozyc na jakims forum LPG.
Ile przejechales na tej instalacji? Jaki koszt i ogolne wrazenia?
S204 C200Kompressor Elegance 2008r
WDD2042411F204552
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości