CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

Wincencik
Posty: 8
Rejestracja: 8 lip 2016, o 22:36

CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: Wincencik » 22 sty 2019, o 23:47

Witam

posaidam Mercedesa W204 CGI250 1.8 ma bardzo dziwne objawy, trudno powtarzalne, gaśnie po zapaleniu silnika, ale nie za każdym razem tylko sporadycznie w podobnych sytuajcach np po przejachaniu 5 km, zgaszeniu i krótkiej wizycie w przedszkolu/stacja benzynowa po powrocie żona zapala po zapaleniu gaśnie. Czy wiecie co może być przyczyną? Mam jeszcze do wymiany świszczącą po rozruchu pompe powietrza wtórnego strasznie gwiżdże po rozruchu ale tylko około 60 sek, wiecie gdzie można kuić w rozsądnej cenie?

Dziękuje

Pozdrawiam
Hubert
ktos92
Administrator
Posty: 2748
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: ktos92 » 27 sty 2019, o 12:22

Możesz opisać dokładniej co się dzieje? Jest ponowna reakcja na kluczyk, kontrolki się zapalają itp.?
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
Wincencik
Posty: 8
Rejestracja: 8 lip 2016, o 22:36

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: Wincencik » 14 mar 2019, o 10:08

Witam,

po przekręceniu kluczyka zapala i gaśnie, nie ma żadnych zapalonych kontrolek, ani błędów bo akurat sie to wydarzyło w serwisie, wcześniej myślałem, że to wina awarii pompy powietrza wtórnego, ale wymieniłem ją dwa dni temu i znowu sie to żonie przytrafiło. Po przejechaniu kilku kilometrów zgaszeniu silnika przedszkole/sklep zapala bez problemu i od razu gaśnie. Po zgaszeniu trudniej odpala dłużej, takie są objawy nic sie nie pali żadna kontrolka

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Hubert
marco06
Posty: 8
Rejestracja: 19 kwie 2018, o 15:08

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: marco06 » 26 mar 2019, o 11:19

Mam podobny problem :-( Od niedawna gaśnie sporadycznie, na postoju. Udało Ci się namierzyć problem? Jestem umówiony w serwisie, wstępnie podejrzewają zapowietrzenie układu paliwowego?
C200 1.8 CGI Avangarde, automat, 2010r.
ktos92
Administrator
Posty: 2748
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: ktos92 » 27 mar 2019, o 09:22

Czujnik położenia wału? Podłącz pod SD.
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
marco06
Posty: 8
Rejestracja: 19 kwie 2018, o 15:08

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: marco06 » 29 mar 2019, o 15:25

W serwisie znaleźli winowajce, czujnik ciśnienia w kolektorze, oprócz tego termostat też pokazywał błędy, ale twierdzą, że główną przyczyną gaśnięcia był czujnik ciśnienia.(mam nadzieję ;-))
C200 1.8 CGI Avangarde, automat, 2010r.
marco06
Posty: 8
Rejestracja: 19 kwie 2018, o 15:08

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: marco06 » 29 mar 2019, o 15:27

W serwisie znaleźli winowajce, czujnik ciśnienia w kolektorze, oprócz tego termostat też pokazywał błędy, ale twierdzą, że główną przyczyną gaśnięcia był czujnik ciśnienia.(mam nadzieję ;-))
C200 1.8 CGI Avangarde, automat, 2010r.
ktos92
Administrator
Posty: 2748
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: ktos92 » 29 mar 2019, o 16:17

Magia SD :-P
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
Wincencik
Posty: 8
Rejestracja: 8 lip 2016, o 22:36

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: Wincencik » 10 kwie 2019, o 12:46

Witam,

teraz to juz prawie za każdym razem gaśnie na ciepłym silniku:( Wymieniłem pompe na zregenerowaną tak naprawdę to tylko łożysko było wymienione bo sie zatarło od wody, po 3 dniach znowu kontrolka silnika sie zapaliła ale jak sie nie paliła to też gasł teraz to prawie za każdym razem na ciepłym. Dziwne jest to że na zimnym silniku z rana albo po dłuższym czasie postoju pali bez problemu, a po przejchaniu na ciepłym po zapaleniu gaśnie ale tylko raz jak dodam gazu to nie zgaśnie. Ma ktoś może pomysł gdzie pojechać z tym gaśnięciem pojedyńczym po zapaleniu na ciepłym silniku i kontrolką silnika? Najepiej Warszawa...

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
HUbert
kamilo_k-ce
Posty: 191
Rejestracja: 23 maja 2018, o 13:48
Lokalizacja: Katowice

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: kamilo_k-ce » 10 kwie 2019, o 13:01

Ja miałem podobna sytuacje w SAAB - CPW to był
MB W204 200 CGI - VIN: WDD2040481A591747
ktos92
Administrator
Posty: 2748
Rejestracja: 4 paź 2015, o 13:40
Lokalizacja: Galway

Re: CGI250 1.8 gaśnie po zapłonie

Post autor: ktos92 » 10 kwie 2019, o 15:59

Auto Elektrocentrum na ulicy Regulskiej 56 ;-)
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 OM651 2011(Lift Model) //Vin: WDD2040012A607752
W215 CL600 M275 V12 Bi-Turbo 2002(Lift Model) //Vin: WDB2153762A031727
Były:
W204 C180 Kompressor Avantgarde AMG 2008
W203 C180 Classic 2002
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość