Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Nowe tematy związane z diagnostyką tylko wykonaną na StarDiagnosis!

Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys

Pioter
Posty: 49
Rejestracja: 8 wrz 2017, o 10:17

Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Post autor: Pioter » 16 mar 2019, o 21:46

NR VIN: WDD2040461A176724

Witam, auto jw. problem polega na błędzie na zegarach "Restraint sys. malfunktion..."itd., auto oczywiście po dzwonie ale dotychczas było wszystko ok. a jedyne miejsce gdzie "nasi byli" to zworka na pirobezpieczniku i rezystor na wtyczce przy klemie - ale auto nie zgłaszało błędów do teraz.
I najważniejsze nie można połączyć się z modułem bezpieczeństwa (żadnym) z silnikiem, hamulcami, klimą owszem, nawet SD nie pomógł :cry:

Przed pojawieniem się błędu łączyłem się z poduszkami itd., jedyne co podejrzewam to zamoczenie przy ostatnim myciu, rezystora na klemie - którego zwyczajnie na okrętkę ktoś zamontował i powstało zwarcie na przewodach które wpięte są do klemy - , pewnie moduł badający stan ładowania aku. Już wymieniona klema na sprawną bez rezystora czy czegoś takiego, puszka z pirobezpiecznikiem również (wszystko na części o tych samych numerach) a połączenia z modułem srs nadal brak.
Czyżby moduł od poduszek na tunelu do wymiany + programowanie ? Modułów jest sporo na "alledrogo" o tych samych numerach co mój, tylko czy to pomoże ?

Ps. Podziękowania dla kolegi Noc, już nie chcę zawracać głowy na priv. bo i tak sporo mi pomógł więc piszę tu, może pomożecie.
Pioter
Posty: 49
Rejestracja: 8 wrz 2017, o 10:17

Re: Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Post autor: Pioter » 31 mar 2019, o 00:15

Witam, ponieważ z pomocą było kiepsko (może nikt nie spotkał się z takim przypadkiem) zacząłem działać sam i okazało się, że przyczyna tkwiła w sensorze, był "martwy", podmiana na inny pomogła, potem przypisanie nr VIN i jak na razie działa.

Problem rozwiązany.
GGabriel
VIP
Posty: 220
Rejestracja: 3 wrz 2017, o 10:00
Lokalizacja: SWD

Re: Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Post autor: GGabriel » 2 kwie 2019, o 23:17

Pioter pisze:Witam, ponieważ z pomocą było kiepsko (może nikt nie spotkał się z takim przypadkiem) zacząłem działać sam i okazało się, że przyczyna tkwiła w sensorze, był "martwy", podmiana na inny pomogła, potem przypisanie nr VIN i jak na razie działa.

Problem rozwiązany.
Z ciekawości O którym sensorze piszesz?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

GGabriel - Ślask
S204 C320 CDI 4matic
Awatar użytkownika
maciekolo
Posty: 14
Rejestracja: 14 lis 2018, o 15:14

Re: Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Post autor: maciekolo » 3 kwie 2019, o 09:30

Sterownik SRS.
Pioter
Posty: 49
Rejestracja: 8 wrz 2017, o 10:17

Re: Moduł-Sensor-SRS Brak połączenia

Post autor: Pioter » 27 kwie 2019, o 22:52

Dokładnie, sterownik od poduszek, mat w siedzeniach, pasów itd. Lokalizacja to okolice popielniczki pod sterowaniem klimatem na tunelu środkowym, 30 min. demontażu podłokietnika i paru plastików i już. Było trochę roboty z przypisaniem odpowiedniej wersji wyposażenia, ale pewien ogarnięty gość po dwóch próbach ogarnął.
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości