Akcja serwisowa
Moderatorzy: miluch, ktos92, perzu126, gigant87, zarys
Re: Akcja serwisowa
Cześć,
Dostałem informację, że moje auto (OM651) podlega akcji:
"Aktualizacja oprogramowania silnika wysokoprężnego"
Ktoś z Was ją robił, macie jakieś spostrzeżenia ? warto jechać, czy nie zawracać sobie głowy ?
Dostałem informację, że moje auto (OM651) podlega akcji:
"Aktualizacja oprogramowania silnika wysokoprężnego"
Ktoś z Was ją robił, macie jakieś spostrzeżenia ? warto jechać, czy nie zawracać sobie głowy ?
Kolego, ta aktualizacja wynikła po aferze "diesel gate" a więc producenci aut tak modyfikuja oprogramowanie aby silniki spełniały wyśrubowane i chore normy ekooszołomów. Z czym to sie wiąże, dopowiedz sobie sam, auot ma być eko-logiczne ale niekoniecznie eko-nomiczne ani tym samym dynamiczne. Ja nie poddałem sie tej akcji bo nie chce utracić tych parametrów jakie mam obecnie a silnik jest po modyfikacji map.
Mercedes W204 2012r. C180CDi 178KM 423Nm WDD2040001A689918
Hej, ja robiłem aktualizacje jakoś kilka mc-y temu, mam wrażenie że jakby kultura pracy się zmieniła ciut na plus, spalanie w normie tak jak było, generalnie polecam
Tak jak napisał esener303 nic się nie zmienia ale jak ktoś ma wgrane inne parametry w sterowniku silnika to je straci.
No ja mam nową mapę silnika i dlatego tam nie pojade napewno bo znów wróciłbym do ustawień fabrycznych 

Mercedes W204 2012r. C180CDi 178KM 423Nm WDD2040001A689918