Problem z silnikiem/nie odpala

Moderatorzy: f1sz, majkel84, perzu126, dvvvb

Awatar użytkownika
majkel84
Moderator
Posty: 398
Rejestracja: 4 cze 2017, o 11:25
Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie

Re: Problem z silnikiem/nie odpala

Post autor: majkel84 »

Jedz do kogoś kto ma SD żeby odczytać błędy i ewentualnie zakodować wtrysk, ja maxi ecu bym nie ufał.
w204 320 CDI :mrgreen: AMG pakiet
WDD2040221A157833
Star Diagnosis Śląsk - kontakt priv
kaspers
VIP
Posty: 29
Rejestracja: 13 maja 2019, o 09:11

Re: Problem z silnikiem/nie odpala

Post autor: kaspers »

Generalnie nawet bez zakodowania wtrysków powinien odpalić. Problem leży jednak chyba gdzie indziej, cały dzień dziś wertuje Internet. Mianowicie w tym że nie przelewa paliwa z jednej połowy baku do drugiej, a co ma związek z powrotem z wtrysków bo tak jest uzupełniana druga część baku. Tylko wertując Internet ludzie piszą o wymianie o ringów na przewodach od listwy do pompy wysokiego ciśnienia i do chłodniczki itp. a dzwoniłem do aso i oni mówią ze tam żadnych orangów nie ma.
Aktualnie W204 2.2 CDI 2011(Lift Model) WDD2042001F706753
oraz W203 2.3 Kompresor 2003r
Wczesniej
W211 2,7 2003
W220 4.3 2000
W168 1.9 2000
W208 2.0 Kompresor 2001
kaspers
VIP
Posty: 29
Rejestracja: 13 maja 2019, o 09:11

Re: Problem z silnikiem/nie odpala

Post autor: kaspers »

Uporałem się z awarią a było tego trochę. Samo odpalanie pompa wysokiego ciśnienia zawieszony zawór, do tego DZIURA w tłoku na trzecim cylindrze dlatego nie równo chodził. Wyjecie silnika zrzucenie głowicy wymiana wszystkich tłoków itp. od razu wymiana rozrządu komplet ze ślizgami i kołami do tego nowa listwa wtryskowa, nowa pompa wody , uszczelki podstawy filtra oleju, regeneracja turbo. Wszystko robiłem sam silnik miałem rozebrany do gołego słupka także jak by ktoś potrzebował wsparcia technicznego zdjęć bo trochę zrobiłem służę pomocą.
Aktualnie W204 2.2 CDI 2011(Lift Model) WDD2042001F706753
oraz W203 2.3 Kompresor 2003r
Wczesniej
W211 2,7 2003
W220 4.3 2000
W168 1.9 2000
W208 2.0 Kompresor 2001
Awatar użytkownika
jarecki69
Posty: 505
Rejestracja: 6 wrz 2019, o 22:02
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

Re: Problem z silnikiem/nie odpala

Post autor: jarecki69 »

No to kolego grubo poleciałeś. Nie pytam o koszty ale myslę, że ponad 10 tys to musiało kosztować. Włożenie tak dużej kwoty powinno skutkować tym,że auto teraz musi pracować tak jak z fabryki, czego Ci bardzo życzę.
Mercedes W204 2012r. OM 651 manual C180CDi 178KM 423Nm WDD2040001A689918
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości